מסכתות מומלצות למתחילים

הרב יצחק בן יוסף

י"ח אדר ב' תשע"ו
שאלה
שלום רב ושבוע טוב, התחלתי ללמוד גמרא לפני מספר חודשים, בקבוצה ועם חברותא, בעיקר פשט ורש"י. מסכת ברכות ותענית- אני מצליח ללמוד בצורה טובה בחסדי ה’. מסכת סוטה ומגילה- מורגש קושי אבל אני מצליח להתמודד לרוב. רציתי לשאול איזה מסכתות מתאימות למתחילים? והאם מומלץ להתמקד במסכת אחת או שרצוי ללמוד מספר מסכתות במקביל? תודה מראש
תשובה
ללמוד גמרא עם רש"י זה מצוין עדיף להתמקד במסכת אחת ולהמשיך עם אחרת. מסכתות בסדר מועד ,טוב להתחיל בלימוד , מסכת מגילה ברכות. אבל ללמוד מסכת אחת.