שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום, רכשנו גריל גז בעל רשת יצוקה מאסיבית. באם מכינים כבד (או לבבות) עליה, האם ניתן לעשות בה שימוש לאחר מכן לצליית בשר ? האם נדרש ניקוי/חימום לטמפרטורה גבוהה בין צליית הכבד לבין צליית הבשר ? אציין כי לא ניתן להגיע לטמפרטורה מעל 400-500 מעלות (הרבה מתחת ל-"יאדים"). שאלה דומה באם רוצים לצלות בשר לא מוכשר. תודה וחג שמח
תשובה
שלום דין בשר לא מוכשר כדין כבד. למנהג בני אשכנז: בעת הצלייה של בשר "לא מוכשר" מכל סוג שהוא, הדם היוצא ממנו נוטף על הכלים ונבלע בהם. לכן, צריך לייחד לצורך צליית בשרים "לא מוכשרים" כלים מיוחדים (כמו: רשת, סכין לחיתוך הכבד כשהוא עדיין על האש, מזלג להפוך את הבשר), שישמשו אך ורק לצליית בשרים אלו. וכך נהגו כל ישראל שיש להם כלים מיוחדים כגון: רשת מזלג סכין וכדו' מיוחדים לצליית כבד. אמנם, אם אין שתי רשתות וכדו', בדיעבד אפשר להשתמש ברשת אחת לצליית כבד ולצליית דברים אחרים. הנחה של הרשת ישירות על האש נחשבת כליבון, אך מכל-מקום נהגו שלכתחילה תהיה לכבד רשת מיוחדת. בכל אופן אין צורך ללבן את הרשת בין צליה לצליה של כבד. למנהג בני ספרד: ניתן להשתמש ברשת או בשיפודי המתכת שאתם צלו כבד אף לצליית שאר דברים לא הכשרה בינתיים. (חלק מהספרדים, בעיקר יוצאי צפון אפריקה, נוהגים כדעת האשכנזים בהלכות צליית כבד והכשרתו, וכל אחד ינהג כמנהג אבותיו) יום טוב
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il