• ציצית ישנה, קרועה ופסולה

כנף ציצית שנקרע

הרב יצחק בן יוסף

ט"ז אייר תשע"ו
שאלה
הי. איך לתקן את הציצית שבתמונה, שנקרעה בעוונותי? https://onedrive.live.com/redir?resid=7283721277A22370!9110&authkey=!ANtLJwHuhhHsV6o&v=3&ithint=photo%2cjpg הערה: חיפשתי במאגר ולא מצאתי פיתרון.. תודה
תשובה
הציצית כשרה, רק תתקן את הנקב שלא יראה כפסול. הרחבה לתשובה - הנקב צריך להיות 4 ס"מ מהכנף, ובזמן עשיית הציצית ותלייתם בכנף כך צריך להיות. שנאמר:"ועשו להם ציצית על כנפי בגדיהם" שבשעת העשייה יהיו על הכנף ולא אחר כך. אבל אומרים לכתחילה לתקן את הנקב ולתופרו היטב. מפני: א. משנ"ב יא,נא בשם הב"י - מפני שלא יודעים את ההלכה שזה מותר. ב.טעם שני בב"י - שמא יאמרו הרואים לאחר שנקרע הטיל את החוטים. ערוך השולחן - שאין זה הידור מצווה.