ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- ספריה
- חושן משפט
- זכויות יוצרים
- משפחה חברה ומדינה
- דיני ממונות וצדקה
- זכויות יוצרים
לימוד השיעור מוקדש לעילוי נשמת
הרב מרדכי זצ"ל
פעם הייתי מוריד הרבה מאוד שירים מהאינטרנט והחלטתי להפסיק ע"פ פסקים רבים של רבנים שאוסרים. אבל עכשיו יש לי מלא שירים שכבר הורדתי - האם מותר לי לשמוע את מה שכבר הורדתי? יש לציין שיש לי הרבה שירים "יחידים" ולא דיסקים שלמים ככה שאין מצב שאני אקנה את הדיסקים.
תשובה:
לכתחילה ודאי שאתה צודק שאין להעתיק שירים אפילו בודדים. גם הטיעון שלא היית קונה אותם אינו מתיר לך להעתיק, משום שאדרבה אם אינך צריך אל תקנה ואל תשמע, ואם באמת תצטרך תיאלץ לקנות.
אולם בדיעבד לאחר שכבר הורדת אם אתה בטוח שהם התייאשו ממך, וכגון שהורדת שירים לפני זמן רב, ישנן דעות המקילות 1 שאם נצרפן יחד יש לך על מי לסמוך:
ישנם המתירים העתקה שלא לצורך מסחרי, וישנם המתירים העתקת שיר אחד בלבד מכל דיסק, וישנם המתירים מדין זוטו של ים שיש כאן ייאוש בעלים. אמנם כל דעה בפני עצמה היא דעת מיעוט ואינה להלכה, אך בדיעבד כשכבר הורדת את השירים, אפשר לסמוך על צירוף כל הדעות הללו יחד.
כל זה מן הדין, אך בוודאי שישנה מידת חסידות למחוק את השירים הללו, משום ששווה בנפשך שאף אתה לא היית רוצה שיעשו לך כן, ונאמר ואהבת לרעך כמוך, ומה ששנוא עליך לא תעשה לחברך.
^ 1.לבעלי השיטות ומקורותיהן עיין בתשובה צ"ט בנושא "זכויות יוצרים בעידן האינטרנט".
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן רשאי בן לרחוץ עם אביו וחמיו בבריכה ובים ,אולם אין להתרחץ בבית המרחץ באותו הזמן

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן הנמצא בים או בבריכה רשאי לברך ברכות בבגד ים אבל נכון ללבוש חולצה או לכסות עצמו

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן לא ירחץ כל גופו במים חמים אפילו שהוחמו מלפני השבת והם בחום של שלשים ושבע מעלות

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן המצטער מחמת החום או שהיה איסטניס הרגיל לרחוץ בכל יום רשאי להתקלח במים פושרים

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן אישה בימי נידתה רשאית לרחוץ ביחד עם בעלה בבריכה ובים, ובתנאי שלא יבואו לקלות ראש











