ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- פרשת שבוע ותנ"ך
- חומש בראשית
- ויגש
אמנם, אפשר להבין את הדברים בדרך נוספת. חז"ל במספר מקומות ראו בעגלות ששלח יוסף ליעקב סימן לפרשת עגלה ערופה שלמדו יחדיו, אולם ניתן לראות בכך סימן לדבר נוסף,
סימן ל"עגלה משולשת".[1] כלומר, יוסף רומז ליעקב שזהו הזמן למימוש ברית בין הבתרים, ולכן עליהם לרדת למצרים, על מנת להתחיל את התהליך, כפי שמובא בירמיהו (מ"ו, כ'): עֶגְלָה יְפֵה פִיָּה מִצְרָיִם קֶרֶץ מִצָּפוֹן בָּא בָא.
ייתכן שגם דרשת חז"ל ורמיזתם ל"עגלה ערופה" קשורה לכך, שהרי חז"ל במדרש רבה (בראשית מ"ד) מסבירים שה"עגלה המשולשת" המתוארת בברית בין המתארת באה לרמוז על שלושה פרים: פר יום הכיפורים, פר הבא על כל המצוות ועגלה ערופה. אם כן, עולה שגם עגלה ערופה למעשה מובילה לעגלה משולשת ולברית בין הבתרים.
מיד כאשר הוא רואה את העגלות ומבין את הרמזים הטמונים בהן, "ותחי רוח יעקב אביהם". רש"י, כאמור, מסביר שמשמעות הביטוי היא ששרתה עליו שכינה. אמנם, לא היה בכך עידוד ובשורה טובה, שהרי מדובר על השלב הקשה ביותר של ברית בין הבתרים. מצד שני, כיוון ששרתה עליו שכינה הבין יעקב, שגם החלק של הירידה למצרים צריך להתבצע, כחלק מהתהליך אותו עם ישראל אמור לעבור.
יעקב אמנם רואה את כל משפחתו יורדת למצרים, אך כיוון שהוא מכיר את המשך נבואת ברית בין הבתרים - "ואחרי כן יצאו ברכוש גדול", הוא מתנחם.
ניתן לומר שהדבר רומז גם לעתיד לעגלות של המשכן.[2] אם נסביר בדרך זו, עולה שמלבד הסימן לירידה למצרים והיציאה הפיזית ממנה, יש גם רמז ליציאה הרוחנית, לבניית המשכן.[3]
[1] בפירוש מתנות כהונה (סדר ויגש, פרשה צד) מזכיר בקצרה חיבור כזה, מבלי להרחיב. תודה לר' עודד לאוב על החיבור בין הדברים.
[2] הדבר מתקבל על הדעת, שהרי בשני המקרים מדובר על עגלות משא.
[3] בפירוש רש"י ישן המובא בספר מתנות כהונה, מביא מדרש כזה "בפרשת עגלות של משכן הייתי עוסק".

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן רשאי בן לרחוץ עם אביו וחמיו בבריכה ובים ,אולם אין להתרחץ בבית המרחץ באותו הזמן
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן רשאי בן לרחוץ עם אביו וחמיו בבריכה ובים ,אולם אין להתרחץ בבית המרחץ באותו הזמן

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן הנמצא בים או בבריכה רשאי לברך ברכות בבגד ים אבל נכון ללבוש חולצה או לכסות עצמו

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן לא ירחץ כל גופו במים חמים אפילו שהוחמו מלפני השבת והם בחום של שלשים ושבע מעלות

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן המצטער מחמת החום או שהיה איסטניס הרגיל לרחוץ בכל יום רשאי להתקלח במים פושרים

הלכות יציאה לטיולים – הרב שי טחן אישה בימי נידתה רשאית לרחוץ ביחד עם בעלה בבריכה ובים, ובתנאי שלא יבואו לקלות ראש











