בית המדרש

  • משפחה חברה ומדינה
  • כשרות
קטגוריה משנית
לחץ להקדשת שיעור זה
undefined
ידועה ההלכה(שולחן ערוך אורח חיים סימן רי"ב) שמאכל עיקרי פוטר את המאכל הטפל. לכן מברכים רק על הלחם ולא על מאכלים אחרים בסעודה למרות שהם חשובים. לעומת זאת כשאוכלים לחם כדי לבטל מליחות שנוצרה כגון: מאכילת דג מלוח אין מברכים על הלחם אלא רק על דג המלוח. זה כאשר בכלל לא רוצים לאכול את הלחם אבל אם רוצים לאכול גם את הלחם אז מברכים רק על הלחם.
בתערובת של שני מינים שאחד הוא העיקר והשני רק נותן את הטעם כתבלין מברכים על העיקר.
כאשר שני המינים עיקריים מברכים על המין שהוא הרוב.
מברכים על חמישה מיני דגן אף שהם המיעוט כאשר טעמם מורגש.
גלידה כגון: קסטה – הוופל ניתן רק כדי שנוכל להחזיק את הגלידה לכן מברכים רק על הגלידה. אולם כאשר שמים ביסקוויט, יש לו חשיבות בפני עצמו לכן יש לברך 2 ברכות: מזונות ושהכול.
עוגת גבינה – למרות שהגבינה הרוב אם טעם הקמח מורגש בתערובת יש לברך מזונות. ואם טעם הקמח לא מורגש יש לברך שהכול. כאשר עושים בסיס לעוגת מבצק שאופים אותו בפני עצמו דין העוגה כדין הגלידה לעיל.
שניצל – למרות שמעורב בציפוי קמח היות והטעם לציפוי הוא מתבלין לכן לא מברכים מזונות אלא שהכול כברכת השניצל.
פיצוחים שמצופים בשוקולד כגון: שקדים, אגוזים, צמוקים ובוטנים לרוב הפיצוחים הם הרוב ולכן צריך לברך עליהם ולפטור את השוקולד. יש לשים לב לגבי השוקולד שלפעמים הוא חלבי וכן יש לברר בשביל הברכה מה נמצא מתחת לציפוי.
בוטנים מצופים בתערובת של קמח יש לברך מזונות היות והטעם של הקמח ניכר.




את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il