- משפחה חברה ומדינה
- כשרות
2. יש לברך על ההפרשה רק כאשר אופים את הבצק וכאשר מטגנים בשמן עמוק מפרישים בלי ברכה(יש שלא מפרישים).
3. כיום הרוב רק מטגנים את הסופגניה, יש שאופים אחר הטיגון ויש קצת שרק אופים. לכן מי שרק אופה יש לו לברך על ההפרשה.
4. לרוב הבצק עצמו מתוק ולכן ברכתו: " מזונות " אבל כאשר הוא לא מתוק ואופים אותו יתכן שברכתו: " המוציא ".
5. לרוב הבצק פרווה אבל יש שמצפים אותו או מזריקים בתוכו שוקולד חלב ולפעמים הוא מכיל אבקת חלב נוכרי.
6. לפעמים יש שעושים בצק חלבי ואופים באותו שמן(בניגוד לנוהל הכשרות) גם סופגנייה פרווה ועל ידי כך היא מחוזקת לחלבית בגלל שטוגנה בשמן חלבי.
7. הקונדיטוריות צריכות לציין האם הסופגניות חלביות בשילוט בחנות וגם על האריזה.
8. אבל היות ו-7 לא תמיד מתקיים, לכן יש לוודא בקונדיטוריה את כל הדברים הנ"ל( האם הסופגנייה חלבית ומה ברכתה ).
חֵלֶב וגיד הנשה וניקור
סעיף כא
הרב אליעזר מלמד | שבט תשפ
הפרשת חלה בסוגים שונים של קמחים ועיסות
מתוך "כנס נשים - הלכה למעשה" תשע"ב
הרב גבריאל קדוש | כ"ה אדר תשע"ב
חשש להחלפת יין ביין נסך
תשובה קא
בית דין ארץ חמדה - גזית | ג' ניסן תשפ"א
בישולי גויים
"קול צופייך" – גיליון 320
הגאון הרב מרדכי אליהו זצ"ל | תמוז תשס"ה
ראיית המבט השלם
האם מותר לקנות בבלאק פריידי?
הנס של השמן המיוחד של יעקב אבינו
מה צריך לעשות בשביל לבנות את בית המקדש?
פסח שני
איך אפשר להשתמש באותו מיקרוגל לחלבי ובשרי?
הזיכרון המשותף לראש השנה ושבת
מהי המצווה "והלכת בדרכיו"?
למה משתכרים בפורים? איך עושים זאת נכון?
מה עושים בערב פסח שחל בשבת?
הלכות קבלת שבת מוקדמת