• מעשר כספים - ממה?

חסכון מעשר לחתונה

הרה"ג יעקב אריאל

י תמוז תשע"ו
שאלה
יש לי קופה אישית שהפרשתי אליה כל חודש מעשר... וכל רווח שנכנס לי - נתתי 10% ממנו. וכל חודש הייתי נותן פעם לכולל אברכים, פעם לארגון ’יד לאחים’, ועדיין נשאר בה כסף.. וכיום, לאחר שהתארסתי, האם מותר לי להשתמש בכסף להוצאות חתונה?.. חתונה רגילה, לא בר עשיר-סטנדרטי, לא שמלת כלה יוקרתית, לא חליפת חתן מעוצבת.
תשובה
מזל טוב אם אחרי הוצאות החתונה ההכרחיות לא תשאר לך אפשרות לפרנס את אשתך וגם להמשיך להפריש מעשר כספים אתה פטור מחיוב המעשר עד שתחזור אי"ה למעמדך הקודם