• כל השאלות

לתרום לעילוי נשמת סבא שנפטר

הרב דוד חי הכהן

ב תשרי תשע"ז
שאלה
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א! לא על אף אחד מישראל,סבי נפטר לפני שבועיים. אני יודע שהעילוי הכי גדול לנשמה הוא הקדיש,שאותו אומר אבי מורי,שייבדל לחיים טובים וארוכים,וכן,כל דבר שאנו,צאצאיו,מקבלים עלינו,בלי נדר,להתחזק בשמירת התורה והמצוות. אבל חפצתי לשאול,אם ברצוני לתרום כסף לעילוי נשמת סבי,מה הכי מועיל לנשמה?לתרום לישיבה?לנזקקים?לקנות סידורים או ספרי קודש לבית הכנסת? מה עדיף? תודה מראש!
תשובה
טוב לתרום חלק לישיבה כי זכות התורה עצומה מאוד, וכן טוב בחלק מהצדקה לקנות ספרים לבית כנסת כדי שתהיה לו זכות חדשה בכל פעם שיתפללו בסידורים.