ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

מאכל מסיר בשרי בסכו"ם חלבי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ב כסלו תשע"ז

מאכל מסיר בשרי בסכו"ם חלבי


כולל הלכה בית אל

שאלה:
שלום כבוד הרב,

בשבת האחרונה מישהו ממשפחתי אכל ביצה מהחמין הבשרי עם כפית חלבית וקערת פלסטיק חלבית, הוא לא לקח את זה ישירות מהסיר, אלא אחרי שאחד לקח לו את חמין עם ביצה מהסיר הוא העביר את זה לאותו אחד שאכל עם חלבי אני מאמין שזה היה בחום של פחות מיד סולדת, בינתיים שום דבר לא הוכשר הכפית התערבבה עם שאר הכפיות ואכלו אתם ועם עוד סכום חלבי.

השאלות:
מה צריך לעשות עם הכפיות החלביות?
מה לגבי שאר הסכום?
מה לגבי קערת הפלסטיק החלבית?

תודה רבה!

תשובה:
בס"ד

אם לדעתך הביצה הייתה פחות מיד סולדת, ודאי שבדיעבד הכלים החלביים נשארים בחזקתם ואין צורך להכשיר כלום.
גם אם הביצה הייתה חמה כדי היד סולדת בו, יש מקום להקל הואיל ומדובר בכלי שני. פירוט:
ישנה מחלוקת האם דבר גוש (ביצה, תפוח אדמה וכדומה, כל דבר שאינו נשפך בכלי ונמרח על הדפנות) דינו תמיד ככלי ראשון (כל עוד היד סולדת בו), או שדינו ככלי שני. הספרדים פוסקים שדינו ככלי שני, ואילו אצל האשכנזים
ישנה מחלוקת. בפועל בדרבנן, ובוודאי בדיעבד, אפשר להקל.
לסיכום: הכלים אינם צריכים הכשרה.

בברכה,
הרב שלמה בורנשטין


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il