ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

דבר חריף שלא ידוע באיזה סכין הוא נחתך | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ג טבת תשע"ז

דבר חריף שלא ידוע באיזה סכין הוא נחתך


כולל הלכה בית אל

שאלה:
לכבוד הרב
ערב טוב וחג חנוכה שמח

לא כל בני ביתי מקפידים על חיתוך מאכלים חריפים בסכין פרווה. רציתי לדעת מה דינו של דבר חריף חתוך, לדוג’ חצי לימון, כשאין לי אפשרות לדעת כיצד נחתך, בסכין חלבית , פרווה או בשרית. כיצד עלי לדון אותו?

תודה מראש


תשובה:
שלום וברכה!
אשריך שאתה מקפיד בדבר.
ולעניין שאלתך,
דבר חריף שנחתך בסכין (בשרית או חלבית) נידון כדין הסכין עד 'כדי נטילה' (היינו עד עובי רוחב האצבע), ולכן אם אתה מסיר מהדבר החריף עובי רוחב אצבע - אז הדבר החריף מותר לשימוש כרצונך.
אך אם הדבר החריף כבר בושל כך ללא החיתוך, כיוון שיש כאן ספק באיזו סכין זה נחתך והאם זה נאסר - הדבר מותר בדיעבד. אך אין לבשלו כך לכתחילה (ללא הסרת 'כדי נטילה').
[מקורות: סימן צו סעיף א ברמ"א, ובפת"ש שם אות ב'].
בברכה,
הרב דביר טובי
כולל הלכה בית אל.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il