ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

אפיה על גבי אבני "שמוט" בתנור | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ג שבט תשס"ה

אפיה על גבי אבני "שמוט" בתנור


הרה"ג דב ליאור

שאלה:
לאחרונה רכשתי אבני "שמוט" המשמשות לבניית "טאבון" או תנורי אבן. האם ניתן להשתמש במשטח האבנים לסירוגין למאפה פרוה וחלבי ע"י ליבון או כדומה? את האבנים מחממים לפני האפיה לטמפרטורה גבוהה מאד מפני שהאבנים הן המקרינות את החום לתוך הבצק, שמונח ישירות, ללא תבנית על משטח האבן.

תשובה:
אם זה ליבון גדול הוא מכלה את כל מה שבפנים וזה בסדר, אם זה מאות מעלות אז ברור שהכל מתכלה.


שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il