שאל את הרב

  • הלכה
  • הפרדת הכלים

אפיה על גבי אבני "שמוט" בתנור

undefined

הרה"ג דוב ליאור

י"ג שבט תשס"ה
שאלה
לאחרונה רכשתי אבני "שמוט" המשמשות לבניית "טאבון" או תנורי אבן. האם ניתן להשתמש במשטח האבנים לסירוגין למאפה פרוה וחלבי ע"י ליבון או כדומה? את האבנים מחממים לפני האפיה לטמפרטורה גבוהה מאד מפני שהאבנים הן המקרינות את החום לתוך הבצק, שמונח ישירות, ללא תבנית על משטח האבן.
תשובה
אם זה ליבון גדול הוא מכלה את כל מה שבפנים וזה בסדר, אם זה מאות מעלות אז ברור שהכל מתכלה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il