• קריאת התורה

לסמן עם האצבע בקריאת התורה

כולל הלכה בית אל

כ שבט תשע"ז
שאלה
האם יש חובה הלכתית להצביע על הכתוב עם האצבע, או אפשר להניח אותה ולקרוא בלי לסמן?
תשובה
בע"ה חשוב להשתמש באצבע, כי באמצעותה העולה לתורה יכול להבחין במקום הקריאה (הן לפני ברכתו והן תוך כדי העלייה), מבלי שבעל הקורא נוגע ביריעות הקלף. בברכה, הרב עודד מילר [מקורות: העולה לתורה צריך לראות היכן קוראים לפני שמברך - שו"ע קלט, ד. העולה צריך לקרוא יחד עם בעל הקורא - שם סעיף ב. אסור לגעת ביריעות ספר התורה - קמז, א].