• הפגישות ומה שמסביב

האם מותר למשוך קשר ארוך בשידוכים?

הרב יהושע שפירא

כ"א אלול תשע"ז
שאלה
שלום לכבוד הרבנים, התעוררה לנו שאלה, ולא הצלחנו למצוא הכרעה מרבנים מהציבור שלנו. כמה בחורים טוענים שאפשר לצאת אפילו שנה ויותר עם בחורה לפני חתונה ואין הגבלה על הזמן. הצד השני טוען שיש גבול, וכל זמן שבקשר מעורב קרבה יש בזה עבירה על הלכות ריחוק מן העריות. אנחנו שואלים על הבחורים והבחורות הממוצעים בציבור שלנו שהקשר ביניהם כולל הרבה דיבורים בטלפון ובהודעות ופגישה פעם או פעמיים בשבוע. אם אפשר לקבל דעות מכמה רבנים, נשמח מאוד! בברכה
תשובה
השאלה מה הסיבה של משיכת הזמן. אם הסיבה היא שהמצב הזה הוא נוח, רוצים קשר אבל לא חתונה – זה וודאי לא נכון. המפגשים הם בשביל לבנות בית. אבל אם הקשר הסתבך ונוצרו ספיקות, והזמן נמשך כי חשבו שניתן יהיה לפתור אותם, ובהמשך נוצרו עוד ספיקות והכל הוא חלק מתהליך הבירור אז אנחנו צריכים לבחון מה באמת כולל הקשר. בד"כ תקופה של שנה זה הרבה מדיי לבירור וכדאי להתייעץ עם מי שמבין בסוגיות הללו (לגבי הקשר הספציפי): האם באמת זה סביר או שזה בכלל לא מברר אלא שוקע באיזה מצב סטטי. לשקוע במצב סטטי זה לא נכון ולא טוב.