ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- תורה, מחשבה ומוסר
- אמונה
- שאלות על ה'
שאלה
לכבוד הרב שלום רב
שמי מאיר, בן 27 מירושלים, נשוי זה שנתיים, בוגר ישיבה גבוהה וכיום לקראת סוף תואר בהנדסה.
במילואים האחרונים נתקלתי בשאלה ,שלמרות שכבר יצא לי להרהר עליה בעבר גרמה לי לזעזוע עמוק עד כדי כך שקשה לי לתפקד רוחנית מאז.
התרגלתי לחשוב כל החיים שה"מכשול" העיקרי בדרך לעבודת ה’ שלימה היא הוודאות כי יש אלוקים וכי הוא נתן לנו תורה.
החבר מהמיל’ שאל :"אבל מאיפה אתה יודע שהוא (הקב"ה) טוב" ?
פתאום יצא לי לחשוב על זה לעומק , ומאיפה באמת הוודאות הזו אצלנו שה’ הוא טוב ? הרי אין לנו מושג מה קורה "שם" (בעולם הבא/עולם הנשמות ואף מעבר לשם).
אולי ה’ יצר את העולם ונתן לנו תורה כי הוא נהנה מזה שעובדים אותו ? אולי הוא אחד ממיליון "ישויות" מטה פיזיות שכ"א רוצה שיהיו לו כמה שיותר "עולמות" משלו? או כל אפשרות מטורללת אחרת..
הנק’ היא שאין לנו מושג ! כמו שהגיוני לנו שהוא אחד ושהוא רק רוצה להטיב לנו , באותה מידה בדיוק יכול להיות שזה שונה לגמרי מהאמת והאמת היא משהו שאנחנו בכלל לא מסוגלים לדמיין (כמו האופציות המוזרות שציירתי בשורות הקודמות).
השאלה הזו פשוט לא עוזבת אותי ואני לא מצליח להתפלל וק"ו שלא ללמוד תורה כבר כמה ימים.כי בעיניי זה ממש פרדוקס. אין לנו השגה באלוקות אבל יש לנו הנחת מוצא שהוא באמת "כפי שהוא מצייר את עצמו". מאיפה לנו לדעת ?
שאלתי מאז כמה מרבותיי אך לצערי לא קיבלתי תשובה שהתיישבה בנפשי.
מצטער על האריכות, מקווה שהבהרתי את עצמי.
תשובה
שלום רב
מדובר על שאלה עמוקה. אנו ודאי לא יכולים לדבר על עצמותו. אולם אנו ודאי חייבים להתבונן בלבושיו של הקב"ה ומתוך מה שאנו ראויים את הנהגותיו של הקב"ה אנו צריכים להידבק בו.
בדיוק קראנו את פרשת עקב. תלמד לעומק את פרשת עקב . פרשה מדברת על שאלתך. שם מדובר על היחס הנכון בין תחושת הצדק האנושית מול הצדק והטוב האלוקי. אין לנו שייכות להתבוננות על עצמותו. אולם יש לו אין סוף ציורים ודברים נוכחים מאד שנוגעים לדרכי הקב"ה ולנוכחותו ביחס של הקב"ה עם העולם עם האנושות ועם ישראל במיוחד.
כל טוב
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר

























