• שאלות כלליות

צמחונות ואכילת בשר

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ב אדר א' תשס"ה
שאלה
אני צמחוני כ 25 שנה ולא אוכל מן החי. האם קיימת מצווה המחייבת אותי לאכול מן החי? האם קיים קשר רוחני בין אכילה מן הצומח להתקרבות לאמונה?
תשובה
א. בזמן הזה אין מצוה מהתורה המחייבת לאכול מן החי. והיה רב גדול מאד שהיה צמחוני שכתב חוברת חזון הצמחונות והשלום מבחינה תורנית. ב.יש קשר בין הצמחונות לבין ההתקרבות לאמונה. כי הרגישות לצער בעלי חיים מעידה על נפש עדינה וזכה המתאימה לטוהר האמונה, נפש השואפת לחיים אידאליים ערכיים.