• במהלך ההריון

אישה בהריון וציפורניים

הרב בניהו שרגא

י"ד ניסן תשע"ח
שאלה
שלום. אני כעת בתחילת הריון אחרי שלצערי עברתי גם לידה שקטה בחודש שמיני וגם הריון חוץ ריחמי. אני מאוד חרדתית ואחד הפחדים שלי זה עניין ציפורניים....זה מגיע לרמה שפוחדת להכנס למקלחת בלי לטאטא כל יום שמא מישהו גזר ציפורניים. אתמול גם חברה בעבודה נשברה לה חתיכה מהציפורן והיא לא יודעת איפה היא ואני ממש פוחדת שהיא לא זזה מהמקום שבו נפלה ושמא אדרוך עליה. רציתי לדעת אחת ולתמיד עד כמה אנע אמורה להתעסק בזה ולחשוש מכך אנע מרגישה שזה מעסיק אותי בחלק גדול מהיום ומגביל את התפקוד שלי.. אודה לתשובה מפורטת בנושא. תודה ויום טוב
תשובה
שלום וברכה לא צריך לחשוש לזה . רק במקרה שאת יודעת שנפלה ציפורן לרצפה רק אז תעבירי מטאטא חג כשר ושמח