• שבת ומועדים
  • עירובין

עירוב באי שבת

הרבנות הראשית לישראל

ח אייר תשע"ח
שאלה
האם אי ששיטחו כ-10 קילומטר מרובע נחשב לרשות אחת לעניין עירוב בשבת? האי לא מחובר כלל ליבשה
תשובה
ב"ה שלום וברכה קיימת מחלוקת(אורח חיים שסג, כט) אם גדות הים נחשבות למחיצה, כי יש החוששים שמא הגדות יתקלקלו(בנהר לא חוששים). גם למקלים שגדות הים תחשבנה למחיצה צריך שעומק הים בקצה האי יהיה לפחות 10 טפחים(מטר). וגם יעשו גדר או צורת הפתח באורך 10 אמות כ5 מטר בקצה של האי על גדותיו לשם דירה. יש להוסיף שאם קיימים באי שטחים שלא הולכים בהם מי גודל של 50 על מאה אמות יש לגדרם בגובה של 10 טפחים בגדר או בצורת הפתח. בברכה הרב חגי בר גיורא