• מבנה בית הכנסת

החלפת שם בית כנסת

הרב דוד חי הכהן

י"ח אייר תשע"ח
שאלה
שלום רב מדובר בבית כנסת שניבנה מהסד עד הטפחות במימון בני זוג ערירים, שבנוהו כדי להנציח את שמם, במשך שנים רבות עמד בית הכנסת לתפארת על שמם. לאחרונה השתלטו על בית הכנסת מתפללים צעירים ,שיפצו את בית הכנסת מכספם, קיבלו תרומה משפחה מסוימת בסך 400 אלף ש"ח ,בתנאי שישנו את שם בית הכנסת על שם אבי המשפחה שניפטר. הם מחקו לגמרי את שם המקימים המקורי. לי זה מפריע מאוד, כיצד אפשר לעשות דבר כזה לזוג ערירים שהנציחו את שמם בבניית ביה"כ הזה? האם דבר כזה מותר על פי ההלכה? בברכה
תשובה
גם אם יש מקום להקל במידה והשיפוץ היה שינוי גמור אין זה ראוי למחוק לגמרי את השם הקודם, בפרט שהיו אנשים ערירים. על כן ראוי שיזכירו את שמם לפחות בשלט מכובד שיזכיר את זכותם הקודמת.