• כל השאלות

חילול שבת על עסקי קש ותבן

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו אייר תשע"ח
שאלה
שלום רב. אבא שלי מגדל כרם יין . באזור מבודד בצפון הנגב ונמצא בסמוך לכפר בדואי לא חוקי. לפני מספר חודשים הוא הפסיק לשלם פרוטקשיין ואז התחילו הגניבות והנזקים. במשך ימות השבוע שומרים ה "שומר החדש" ואנחנו שומרים בלילות. אך בשבתות אין כל שמירה. הפריצה האחרונה אירעה בשבת (כנראה במהלך היום) בה חתכו 6 מטר גדר ונכנסו עם טנדר וגנבו ציוד. אנחנו רוצים להתקין מערכת סלולרית שתשלח הודעה/ תתקשר כאשר מישהו נכנס לכרם. (בנוסף אולי לאזעקה רועשת). האם מותר לקפוץ בשבת לשם? האם מותר לקבל הודעה בשבת ולהזעיק לשם משטרה ? (מנסיוננו, הם לא נוסעים לבד בלעדנו). אם מותר לסוע, האם מותר גם לחזור? האם ההלכה המדברת על עסקי קש ותבן המדברת ביישובי ספר נוגעת גם אלינו? אנחנו יודעים שהסיכוי לתפוס אותם הוא קלוש אך ההגעה לשם תמנע את הפריצה ו/או הנזק שהם רוצים לבצע. (רק היום שמעתי על חקלאי בבקעה שחתכו לו 150 עצי גפן בני7-8 סתם בשביל הנזק). תודה מראש
תשובה
צריך להתיעץ עם גורמי בטחון מוסמכים האם המצב בנגב דומה לישוב ספר אני מציע להפנות את השאלה לרבנים המקומיים כגון לרב האזורי גבי קדוש הם מכירים את המציאות מקרוב