ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

האם כל כמות של שמן בבלילה הופכת את זה ל"מזונות"? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ה אייר תשע"ח

האם כל כמות של שמן בבלילה הופכת את זה ל"מזונות"?


הרב דוד חי הכהן

שאלה:
ברצוני לדייק מלשונו של כבוד הרב "או בצק שנילוש בשמן או מרגרינה" - הרי למיטב ידיעתי (ואולי אני טועה?) לכל לחם כמעט שעושים כיום מוסיפים שמן, אז האם כל כמות של שמן בבלילה הופכת את ברכת התוצר הסופי ל"מזונות", או שמא יש שיעור לדבר?

השאלה נשאלה בהמשך לשאלה "מה מברכים על טורטיה? "

תשובה:
השיעור שהופך את הבצק למזונות במקום המוציא הוא שמרגישים את טעם השמן או המרגרינה בצורה ברורה. אבל אם טעם המזונות האפויים כטעם בצק של לחם אין ברכתו מזונות אלא המוציא.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il