• פת, חלב, יין ובישולי גויים

בטל בשישים באבקת חלב עכו"ם?

הרבנות הראשית לישראל

י"ח אייר תשע"ח
שאלה
שלום כבוד הרב. ראשית תודה על אפשרות שאילת השאלה. אני לא אוכל חלב נכרי וכן לא אבקת חלב נכרי. ישנם מוצרים שנכתב עליהם שהם חלביים לאוכלי אבקת חלב נכרי אבל בהסתכלות ברכיבים מצויינים האחוזים של הרכיבים השונים. ברשותי דגני בוקר שוקולד (של חברת רמי לוי) שברכיבים נכתב שהם מכילים שוקולד חלב שהוא 1% מכלל הרכיבים וגם בו הוא מחולק לסוכר,קקאו, אבקת חלב. כלומר אחוז החלב הוא קטן מאד. שאלתי היא האם באיסור חלב עכו"ם יש מושג של רוב\בטל בשישים וכד’ או שאסור בכלל אפילו אם הוא אחוז\אחוזים קטנים מאד?
תשובה
ב"ה שלום וברכה אסורים בטלים ב60 אלא אם כן טעמם ניכר בתערובת. וכן הביטול הוא רק כאשר האיסור מעורב ולא ניכר. אולם בארץ קיימים מספיק מאכלים שאין בהם אבקת חלב נוכרי ולא צריך להסתמך על ביטול. בברכה הרב חגי בר גיורא