• תרופות וויטמינים

כשרות תוספי תזונה קליניים

הרבנות הראשית לישראל

כ"ב אייר תשע"ח
שאלה
יש חברה קנדית שמייצרת תוספי תזונה בצורה כזאת שהם פועלים בצורה קלינית (כמו תרופה). אמנם מבחינה חוקית אסור לקרוא לזה "תרופה", אך הפעילות היא רפואית ממש ובשימוש על ידי רופאים כאשר ברור שללא התוספים, האדם מצוי בסכנה ולכל הפחות בתפקוד לקוי וסבל. התוספים הם בקפסולות או באבקה וכתוב שהקפסולות עצמם הם צמחיים. האם צריך כשרות כדי ליטול אותם או שמכיוון שאת הקפסולות בולעים והם אכן מסייעים מאוד לתפקוד (יותר מ"תרופות"!), ניתן לקחת גם אם אין כשרות? אם זה רלוונטי, מדובר בחברת hardy nutritionals.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה חולה צריך לקחת תרופות שנתנו על ידי רופא כאשר מוכח מדעית שהן עוזרות אף שיש בהן מרכיבים לא כשרים אם הוא אוכלם שלא כדרך הנאתם כגון שבולע אותם בקפסולה כשרה. יש לוודא שהתנאים הנ"ל מתקיימים. רפואה שלמה בעזרת ה' הרב חגי בר גיורא