ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

ברכת השניצל | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ט תמוז תשע"ח

ברכת השניצל


הרב עזריה אריאל

שאלה:
לגבי השניצל יש לומר כי היום קיים בשוק הרב פירורי לחם במגוון גדול ובטעמים שונים וחוץ מענין המשביע או לא יש כאן ענין שנותן טעם יותר משובח לשניצל והופכו לעיקר. כתוצאה מזה משתנה טעמו ולכאורה ברכתו מזונות מדין עיקר וטפל.
בברכה רבה


השאלה נשאלה בהמשך לשאלה "מה מברכים על שניצל עם פירורי לחם?"

תשובה:
שלום וברכה!

להבנתי אין זה משנה, ובכל זאת ברכתו "שהכל". אעתיק פיסקה ממאמרו של אחי הרב שמואל, אליו ציינתי בתשובה הקודמת:

נראה להגדיר כדלהלן: ישנו מצב שבו הדגן ושאר המינים הם שווים בתפקידם - כולם באים למטרה שווה, לשביעה ולטעם, וכולם ביחד מרכיבים את גוף המאכל ונותנים לו את שמו ומהותו. גם אם יש ביניהם הבדל כמותי, שזה מרובה וזה מועט, עדיין מבחינת תפקידם כולם שווים, כל מרכיב הוא חלק מעיקר המאכל, ובמצב כזה מברכים על המאכל כולו במ״מ. אולם יש מצב, שבו יש בין המינים הבדל תיפקודי - ישנו במאכל חלק ברור שהוא העיקר המובהק של התבשיל, הוא גופו של המאכל, והדגן אינו חלק מגוף המאכל, אלא דבר צדדי המשמש את העיקר. זהו למשל המצב בשניצל, שבו גוף השניצל הוא הבשר, והוא עיקר המאכל, ופירורי הלחם באים רק להוסיף טעם ופריכות לבשר. במצב כזה, פירורי הלחם הם טפלים באופן מובהק, ואין מברכים על המאכל במ״מ.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il