• חלה ונושאים נוספים

הוספת מים/ קמח לבצק לאחר ההפרשה

מכון התורה והארץ

כ"ט תמוז תשע"ח
שאלה
שלום. לפי פסיקת אשכנז. הפרשתי חלה על 2.5 קילו קמח חיטה וכוסמין מעורב. לאחר ההפרשה הבנתי שהבצק דביק מידי והוספתי קמח. האם ההפרשה תופסת? המשך השאלה. האם אפשר מלכתחילה להפריש חלה ואחרי ההפרשה להוסיף רק לחלק מהבצק מים ולחלק מהבצק לא להוסיף? (כדי לעשות מאותו הבצק חלות מבצק לא דביק וגם פוקצ’ה מבצק דביק)
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' השאלה היא על הקמח הנוסף. השו"ע סי' שכז סעי' ב כתב שיש ללמד את הנשים להתנות שתחול החלה אף על הקמח שיתערב אח"כ בשעת העריכה. אבל בנידון שלפנינו הכמות שהוספת איננה גדולה, ואין בה שיעור, על כן נראה שאין צורך לחזור ולהפריש. אפשר להוסיף מים לחלק מהבצק אחר הפרשת חלה, כשם שאפשר להוסיף שוקולד וכדו', ורק לגבי קמח יש להתנות כפי שכתבתי לעיל. שבת שלום הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ