• נוסח והגייה

נוסח תפילה לחוזר בתשובה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ט אדר א' תשס"ה
שאלה
ילד בן 16, בן למשפחה חילונית שחזר בתשובה לבדו בגיל 13 והוא ממוצא אשכנזי, ומתפלל מאז בבית כנסת ספרדי. האם יכול להמשיך להתפלל בנוסח עדות המזרח, או שעליו להתפלל בנוסח אשכנז, כפי מוצאו?
תשובה
השאלה היא עקרונית: האם מותר לשנות מנוסח לנוסח? נחלקו בזה גדולי הפוסקים, ובמקרה הזה נראה לי לומר, שאם הוא מעוניין וזה לא קשה לו, שיחזור לנוסח עדתו שזהו נוסח האשכנזים, אך אם קשה לו שימשיך בנוסח עדות המזרח. בקיצור: להשאיר את זה לשיקול דעתו.