שאל את הרב

  • הלכה
  • הפרדת הכלים

כותש שום

undefined

כולל הלכה בית אל

כ"ט תשרי תשע"ט
שאלה
מה הדין בחיתוך השום לפני הכתישה? אם הוא נחתך בסכין חלבית או בשרית (נקיה) ואחר כך נכתש, הוא לא העביר את הטעם גם לכותש? כלומר האם צריך שהסכין שחותכים בה את השום לפני הכתישה תהיה פרווה?
תשובה
שלום וברכה אכן כדאי להרגיל את כל בני הבית שהן בחיתוך והן בכתישת דברים חריפים, כמו שום בצל ולימון, משתמשים רק בכלי פרווה. כאשר שום נחתך בסכין חלבית נחלקו אחרונים האם השום מעביר טעם חלבי לכותש, אך גם לדעת המקילים הרי השום וודאי שקיבל טעם חלבי, ושום כזה שמסתובב במטבח מהווה הרבה פעמים מקור לתקלות... בברכה, הרב עודד מילר
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il