• מעשר כספים - למי?

מעשר כספים

הרב יצחק בן יוסף

ד מרחשון תשע"ט
שאלה
תשלום למעשר האם ניתן לשלם מעשרות לצרכים הבאים: 1. מתנדב במד"א שרוצה לעשות רישיון c על מנת שיוכל לנהוג בניידת טיפול נמרץ. 2. קצין בקבע בצבא, שמשלם מכיסו על צרכי הצבא כגון דלק לנסיעות צבאיות, חניות וכו’ 3. אזרח שקיבל דוח חנייה מעירייה , האם התשלום של הדוח לעירייה שמחזיקה בתורה וכו’ יכול להתקשר מהמכשיר. ישר כח חזקו ואמצו
תשובה
טוב לומר בלי נדר, לפני נתינת מעשר כספים. 1-2-3 אינה הוצאה של מעשר כספים, אך אפשר לנכות מההכנסות ולתת מעשר מהשאר. (בדומה למס הכנסה שרואה בכך הוצאה מוכרת לצורכי מס) ברכה והצלחה