• חופה וקידושין

גבר נשוי שקידש רווקה

הרב יהודה אודסר

י"ט מרחשון תשע"ט
שאלה
שלום.אם גבר נשוי קידש אשה רווקה עם עדים כשרים.. הנישואים תקפים? אם גבר קידש אשה נשואה ולא ידע שנשואה והיו עדים צריכים להתגרש?
תשובה
א. גבר נשוי שקידש אישה לפי כל סדרי ההלכה היהודית, מעיקר הדין הנישואין תקפים, כל עוד הוא יכול לעמוד בסיפוק הצרכים של שתיהן. אלא שרבנו גרשום מאור הגולה החרים אותו בחרם (לבל יעשו זאת..) (אבן העזר סימן א סעיף ט-י) ב. אישה נשואה לא יכולה להנשא לגבר נוסף ואין תוקף לקידושין מעין אלו, הביאה נחשבת לביאת זנות והצאצאים (ח"ו) לממזרים. כמובן שאין צורך בגט אף שהדבר נעשה בלא ידיעה. ג. במדינת ישראל תוקן גם חוק האוסר נישואין לשתי נשים, להרחבה ועיון ולהשוואה בין החוק להלכה ניתן לעיין במאמר הנמצא באתר.