• שכירות, קנייה ומכירה

גניבת דעת ואונאת ממון

הרב משה מאיר אבינר

י"ז שבט תשע"ט
שאלה
אם קניתי מטבע הנאמר לי שעתיק מאדם פלוני, ואחרי שפלוני נפטר, חברו אלמוני מספר לי שפלוני יצר את המטבע בעצמו, ואין לי איך להוכיח. ועכשיו אני רוצה למכור את המטבע לאחר, איזה מידע אני מחויב לספר?
תשובה
בס"ד שלום וברכה, עליך ללכת למומחה שיבדוק האם המטבע מקורית או מזויפת. כיוון שיש כאן הכחשה אי אפשר לסמוך על האדם שמכר לך ויש לברר האם לא עבד עליך. וכיוון שיש לנו ספק האם החפץ מזוייף אין למכור זאת בלי להודיע לקונה שיש ספק זה. ואם המומחה יגיד שהמטבע מקורית ניתן לסמוך עליו כיוון שקשה מאד לזייף בצורה כזו שאפילו מומחה לא יגלה זאת. כפי שאנו סומכים על חתימה אף שבמקרה רחוק ניתן לזייף אותה. בברכה,