• בין בעלי מקצוע ללקוחות

חוג טניס מעורב

הרב בנימין במברגר

ז אדר ב' תשע"ט
שאלה
לכבוד הרב, אני בת 15 ורוצה ללכת לחוג ספורטיבי אבל כמעט הכל מעורב ורציתי לדעת אם מותר ללכת לחוג טניס מעורב ? ואם לא אז אשמח לדעת למה. תודה מראש.
תשובה
הקשר החזק ביותר בין גבר לאישה צריך להיות בין איש לאשתו. בין איש לאישה אחרת אסור שיהיה קשר. כשאומרים אסור אין הכוונה לא לדבר כלל וכד'. אנחנו חיים בחברה שיש בה גברים ונשים. מטבע הדברים יש גם נקודות חופפות וקשרים מסוגים שונים. כל עוד שומרים שהקשר הוא ענייני ומכבד זה בסדר אבל אם נוצרת קירבה אינטימית יותר זו בעיה. זו בעצם משמעות הצניעות, לשמור שלא להגיע למצבים וקשרים העלולים להיות בעייתיים. בחוג ספורט יש כמה בעיות צניעות. ראשית, עצם זה שגבר רואה אישה רצה או פעולה אחרת המושכת את העין ולפעמים גם גובלת מצבים שונים. בנוסף, בחוג או קבוצה המתאמנים יחד נוצר גם הווי וקשר שבקלות מגיע ליותר ממה שראוי מצד הצניעות. בהצלחה