• טבילת כלים

טבילת כלים של איקאה

הרב אלישיב קפקה

כ"ב אדר ב' תשע"ט
שאלה
שלום רב, רכשתי. כלי מטבח מחברת איקאה. הבעלים של איקאה ישראל הוא יהודי. האם יש צורך להטביל את הכלים? האם ניתן להשתמש בכלים שימוש אחד ואז להטביל? תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום רב, האם הכלים מיוצרים במפעל ששייך ליהודי הזה? יתכן והם מיוצרים במפעל כללי שאינו שייך ליהודי אלא מייצר גם עבור אחרים והוא קנה מהם וממילא חייבים בטבילה. ולכן למעשה יש להטבילם. אין להשתמש באופן חד פעמי ואח"כ להטביל. שבת שלום, הרב אלישיב קפקה