• תורה, מחשבה ומוסר
  • איך וכמו מי לפסוק הלכה?

עדות ומנהגים

הרב דוד חי הכהן

ט"ו אלול תשע"ט
שאלה
שלום רב, כיצד צריך להתפלל בחור בישיבה גבוהה שעדתו ומבטאו שונים מנוסח הישיבה? וכיצד ינהג בפסיקת הלכה ובמנהגים (רה"י מעדה אחרת)? האם אדם צריך ללכת אחר נוסחת, מבטא ומנהגי אבי אביו כשהאבא לא מקיים אותם או את חלקם (האבא שומר תורה ומצוות)?
תשובה
בכל מה שמתפללים בלחש צריך לשמור על המנהג מבית אבא. וכל מה שנוגע לתפילות בקול רם (פיוטים עמידה ישיבה) יש לנהוג כמנהג הישיבה. מה שנוגע למנהגים שהאבא לא שומר אם הם לא מנהגים שיש להם שורש הלכתי אפשר ללכת אחרי האבא אבל אם יש להם יסוד הלכתי יש ללכת אחרי הסבא ובלבד שלא יהיה בדרך שעלולה לפגוע באב.