ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שבת בקראון פלזה עם הרב שמואל אליהו והרב יוני לביא ושבת שירה עם הרב סבתו
שאל את הרב הלכה כלים והכשרתם

בלנדר מוט לבשר וחלב

שאלה
המכשיר משמש לריסוק וטחינה של מאכלים קרים וחמים. כל החלקים שבאים במגע עם המזון עשויים נירוסטה. האם יש צורך להכשיר מבשרי לחלבי ומחלבי לבשרי, וכיצד?
תשובה
שלום וברכה. א. אם מדובר באוכל רותח "שהיד סולדת בו", יש להכשיר את הבלנדר אם רוצים להופכו למין השני. ב. לבני ספרד ניתן להופכו כל פעם לחלבי או לבשרי, ואילו למנהג בני אשכנז, אין לשנות את הגדרת הכלי אלא במצבים מסויימים ורק בשעת צורך. ג. דרך ההכשרה, לנקות היטב להמתין 24 שעות ולהכניס את החלקים לסיר עם מים רותחים. ברכה והצלחה,
עוד בנושא כלים והכשרתם
שאל בהמשך לשאלה זו

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il