שותפות עסקית עם מחללי שבת

הרב משה ליב הכהן הלברשטט

כ"ה תשרי תש"פ
שאלה
אני רוצה לפתוח עסק חדש בישראל. מצאתי משקיע (חברה) שמקורו בישראל ויש לו עובדים יהודים, חלקם עובדים בשבת. האם מותר לי להכנס לשותפות עסקית עם משקיע כזה? - העסק שלי לא ידרוש מאנשים לעבוד בשבת. - אני חושש שחלק מהעבודות שהם מבצעים בשבת עשויות להניב לי רווח בעקיפין.
תשובה
מותר לך להיכנס לשותפות עם משקיע זה, ותכניס סעיף להסכם ביניכם שאינך מעוניין בכל עבודה שתיעשה בשבת עבור החברה שלך, וכמו כן אינך מעוניין בכל רווח מעבודה שחלילה תתבצע בשבת. ויהי רצון שבזכות הקשר החיובי והידידות שתיווצר ביניכם הם יושפעו ויבינו את חשיבותה של שמירת השבת. (ראה אג"מ או"ח א, סימן צא).