• שבת ומועדים
  • 'דתי' ו'חילוני' בשבת

לגרום להחלפת משמרת בשבת לחילוני

הרב יוסף אפריון

א אלול תשע"ג
שאלה
שלום, אני עובד במקום של חילונים שיש משמרות בשבת, אני ב"ה שומר שבת. השאלה: אם אני צריך להחליף משמרת באמצע השבוע שיגרום לחבר שבמילא עובד בשבת (ורק התור שלו לא היה בשבת הזו) ,להזיז את המשמרת שלו לשבת בגלל שאני הזזתי באמצע השבוע.האם מותר לי אם יש לי אילוץ שצץ פתאום להזיז משמרת באמצע השבוע?
תשובה
לא כ"כ ברורה לי השאלה. אם מדובר במקום שמותר לעבוד בו בשבת כמו ביטחון או רפואה אין צורך להחליף משמרות ומותר ואף מצווה לעבוד בו גם בשבת. אם מדובר במקום אחר - וכי מותר לעבוד בשבת?