• תורה, מחשבה ומוסר
  • תורה ופרנסה

לימוד תורה בתנאים כלכליים קשים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ג מרחשון תשס"ג
שאלה
האם תלמיד ישיבה בעל משפחה שמגיע למצב כלכלי בו הוא נאלץ לקבל תמיכה מההורים (שב"ה יכולים לתמוך בו) צריך לעשות זאת מהטעם של חשיבות לימוד התורה או שצריך לסגור את הספרים ולצאת לעבוד מפני שזה לא מצב תקין ונורמלי להשען על אחרים בענייני פרנסת הבית?
תשובה
אם ההורים מוכנים ומעוניינים שהבן ימשיך בלימוד התורה והם יתמכו בו הרי זו זכות גדולה להם ועליו להמשיך וללמוד. אכן, עד כמה להמשיך זה תלוי בכח השקידה וההתקדמות בלימוד וכל עוד הוא שוקד ועולה בתורה בקצב טוב נכון להמשיך בלימודים.