מה לעשות עם הגפרור אחרי העברת אש ביום טוב?

כולל הלכה בית אל

ו כסלו תש"פ
שאלה
1. לאחר שאני מעביר אש ביו"ט האם מותר להניח את הגפרור/ הנר על משטח כלשהו, וסביר להניח שכך יכבה יותר מהר, או שצריך דווקא להניח אותו בתוך אש דולקת כגון נר נשמה ? 2. כאשר יש קידוש בשבת של אנשים רבים והמקדש כמובן מכוון להוציא את כולם, אבל אני גם מוזג לעצמי כוס יין לפני הקידוש בנוסף למקדש, האם צריך לומר בשקט את הקידוש ביחד עם המקדש, או שהוא מוציא אותי גם על הכוס יין שאני מחזיק?
תשובה
שלום וברכה 1. יכול להניח על משטח חלק ואין צורך להניח בתוך נר דולק. 2. בקידוש אם המקדש מכוון להוציא את כולם ידי חובה אין צורך לומר מילה במילה עמו אלא שומע כעונה. בברכה רבה הרב אוריאל מועטי