הגבהה בזמן שמונה עשרה

כולל הלכה בית אל

כ"ד טבת תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב! מה לעשות אם אני באמצע תפילת שמונה עשרה ומגביהים את התורה? עלי להפסיק ולהסתכל בה או להמשיך בתפילתי?
תשובה
שלום וברכה. האר"י הקדוש גילה שיש ענין גדול להסתכל על האותיות של ספר תורה בשעת ההגבהה שמושך הארה גדולה לנשמתו. אולם מאידך ישנה אזהרה גדולה בזוהר שאדם בשעת תפילתו צריך לעצום עיניו ולא להסתכל מבחוץ לו אלא להיות מרוכז בתפילתו. לכן כתבו שאם אדם עומד עדיין בתפילתו, אין לו להסתכל על אותיות הספר תורה באמצע העמידה. בברכה רבה הרב אוריאל מועטי.