• מעשר כספים - למי?

זיכוי הרבים מכספי מעשר

הרב חגי לרר

י"ב אדר תש"פ
שאלה
למה זיכוי הרבים נחשב מכספי מעשר? מה המקור לזה? לפי מה שידוע לי כספי מעשר זה 3 מצוות עזרה לעני (אביון), עזרה ללומדי תורה, פדיון שבויים. נאמר לי בעבר שע"י קניית דיסקים בעצם פודים יהודים מאפלה שהם שבויים בה. אבל זה לא הניח את דעתי. נשמע תירוץ טוב אבל עדין זה לא מקור
תשובה
שלום וברכה. ישנה מח' בפוסקים לאילו מטרות יש לתת מעשר כספים. האם לעניים או ללומדי תורה או אף לשאר צרכי מצווה כגון בניית בית כנסת, ספרי קודש לרבים, בניין הארץ וכד. למעשה אף לצרכי מצווה של רבים ניתן לתת מעשר כספים. אך אין להגדיר באופן כללי שנותן מעשר כספים לצורך זיכוי הרבים כי זו כבר הגדרה כוללת מידי. ברכה והצלחה.