• עובד ומעביד

דיווח על נסיעות

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ט ניסן תשס"ה
שאלה
בטפסים שונים שאני ממלאת (עבודה, פר"ח וכו’) ישנו סעיף של החזרי נסיעות שאני זכאית להן. אני אמורה לכתוב כמה היו הוצאות נסיעותי (הלוך-חזור) בכל פעם בה הגעתי. לעיתים אני רוצה לחסוך לעצמי כסף זה ולכן הולכת ברגל, נוסעת בטרמפים וכו’. האם במקרים שכאלו אני זכאית לרשום את מחיר הנסיעות? הרי חסכתי מבחירתי...
תשובה
השאלה היא האם הוצאות הנסיעות הם חלק מהשכר או תוספת עליו. המבחן לכך הוא מס הכנסה, אם מס הכנסה מנכה גם מהוצאות הנסיעה סימן שזהו חלק מהשכר ואם חסכת, החסכון הוא שלך.