• שבת ומועדים
  • סעודות שבת

סעודה שלישית לפני מנחה

הרב יצחק בן יוסף

ח סיון תש"פ
שאלה
האם חובה לעשות סעודה שלישית לאחר מנחה? אפשרי לאכול לפני? לכתחילה או בדיעבד?
תשובה
מעיקר הדין מותר מזמן המנחה לאכול סעודה שלישית טרם תפילת מנחה.(שולחן ערוך) אך נהגו לכתחילה לאכול לאחר תפילת מנחה. ואם יש קושי מותר לכתחילה לפני מנחה. (משנ"ב) כך גם פסק הבן איש חי והוסיף שלדעת האר"י אפילו בדיעבד לא יוצא בסעודה שלישית לפני תפילת מנחה. לכן טוב להשתדל לאכול סעודה שלישית לאחר מנחה במידת האפשר וכאי אפשר יוצאים ידי חובה על פי חכמי הנגלה ובראשם השולחן ערוך.