ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה תרופות וויטמינים

האם מותר לבלוע קפסולה העשויה מג'לטין

שאלה
שלום וברכה לרב. האם כשיש צורך אפשר ליטול קפסולה העשויה מג'לטין?
תשובה
שלום רב. המיקל יש לו על מה לסמוך. מקורות: הג'לטין משמש לעיבוי מאכלים או לציפוי תרופות, ונעשה ע"י עיבוד עצמות או עורות של בעלי חיים, גם טמאים. הסימון של הג'לטין ברשימת המרכיבים נקרא - E144. יש לציין שיש ג'לטין המופק מעצמות דגים ויש לו כשרות מבד"צים חשובים. וראה שו"ת אחיעזר (ח"ב יו"ד י"א) שכתב להתיר את הג'לטין בג' תנאים, א. שנעשה מעצמות יבשות, ב. כשהחומר נפגם, על ידי החומצות והסיד, ג. כשיש ביטול באבקה. וכמה מגדולי הפוסקים הקלו בזה (ראה בשו"ת צי"א ח"ד בתחילתו, ויש מי שהתיר לחולה שאין בו סכנה (שו"ת מלמד להועיל יו"ד ל"ה), ובשו"ת יבי"א האריך להתיר מכמה טעמים (עיין ביבי"א ח"ח יו"ד סי" י"א). אולם יש פוסקים שכתבו לאסור (עיין במנחת יצחק ח"ה סי' ה', ובאגרות משה יו"ד ח"ב סי' ל"ב וסי' כ"ג, אורל"צ). ובקובץ תשובות לגרי"ש אלישיב זצ"ל (ח"ג סי' ע"ג) החמיר, כיון שמייצרים ג'לטין גם מפסולת בשר טרי ויתכן שנשאר בו טעם ולא התייבש כעץ. ולגבי קפסולות, ראה בשו"ת צי"א (ח"י סי' כ"ה), שכתב להקל למי שנצרך, וכן כתב בשו"ת שבט הלוי (ח"ז סי' קל"ה), וכתב שם שיש מצוה להשיג את התרופה ללא ג'לטין, אם הדבר אפשרי. בברכה רבה,
עוד בנושא תרופות וויטמינים

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il