• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

עבודה בתשעה באב

הרבנות הראשית לישראל

כ"ה תמוז תש"פ
שאלה
שלום וברכה כבוד הרב אנו נמצאים בתקופת נגיף הקורונה. אני עובד בבית חולים במחלקה לזיהומים, תפקידי הוא לחטות את הזיהום זה דורש בגדיים מיוחדים סרבל וכו, וכלור, המון כלור. ייתכן ולא יאשרו לי חופש בתשעה באב מבית החולים מכוון שלצערנו יש עלייה בתחלואה. מה הם ההשלכות לעניין תשעה באב? אני חייב מבחינה בריאותית לשטוף ידיים. ועוד שכמויות רבות של כלור גורמות ליובש בגרון ולכן מקפידים שנשתה מים אחרי כל שימוש במכשיר/חיטוי. האם יהיה אפשר להקל בשתייה לסירוגין? תודה רבה כבוד הרב
תשובה
ב"ה שלום וברכה כן. תשתה כל פעם כחמישית כוס 40 מ"ל. בברכה הרב חגי בר גיורא