ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בשר שלא הוכשר | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ד מרחשון תשס"ג

בשר שלא הוכשר


הרב יוסף דהאן

שאלה:
קיבלנו בשר משחיטה פרטית בשומרון, בהכשר "חלק" בית-יוסף. הבשר לא הוכשר, והוקפא מיידית. מאז עברו מספר שבועות בהן היה הבשר קפוא. האם צלייה היא הדרך היחידה בה ניתן להכשיר כעת את הבשר לאכילה? מה דינם של הכלים שנשתמש בהם לצורך הטיפול בבשר וצלייתו (הסכין ורשת הצלייה)?

תשובה:
אם הבשר עבר הקפאה עמוקה יש מתירים אותו גם בהכשרה רגילה ובבישול ואם הוא עבר הקפאה רגילה דינו כבשר ששהה ג' ימים בלא מליחה והכשרתו בצליה בלבד. את הצליה יש לבצע בכלים המיוחדים לצליה בלבד.

השאלה "פתיחת ארון הקודש בסליחות" נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il