ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה שחיטה והכשרת בשר

בשר שלא הוכשר

הרב יוסף דהאןי"ד מרחשון תשס"ג
513
שאלה
קיבלנו בשר משחיטה פרטית בשומרון, בהכשר "חלק" בית-יוסף. הבשר לא הוכשר, והוקפא מיידית. מאז עברו מספר שבועות בהן היה הבשר קפוא. האם צלייה היא הדרך היחידה בה ניתן להכשיר כעת את הבשר לאכילה? מה דינם של הכלים שנשתמש בהם לצורך הטיפול בבשר וצלייתו (הסכין ורשת הצלייה)?
תשובה
אם הבשר עבר הקפאה עמוקה יש מתירים אותו גם בהכשרה רגילה ובבישול ואם הוא עבר הקפאה רגילה דינו כבשר ששהה ג' ימים בלא מליחה והכשרתו בצליה בלבד. את הצליה יש לבצע בכלים המיוחדים לצליה בלבד.
עוד בנושא שחיטה והכשרת בשר

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il