יחוד עם דוד בראש השנה

הרב אליקים לבנון

כ"ח אלול תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב, האם מותר לי (לאחיינית, אני בת 19) להיות אצל הדוד שלי (הוא רווק מבוגר) במהלך כל ר"ה יחד עם אחי הגדול? אחי הגדול הוא מעל 18 ויש לו אוטיזם.. ההורים שלי שאלו אם אני יכולה ללכת אליו יחד עם אחי גם בגלל שהוא לבד..אבל גם בגלל עומס של בני משפחה בלי עין הרע בבית אצלנו.. האם מותר לי ללכת? סיבה נוספת, וכנראה גם העיקרית למיטב הבנתי את הוריי- אחי גר בבית לאנשים בעלי צרכים מיוחדים ומדי פעם מגיע אלינו לשבתות ולחגים. בר"ה הוא אמור לבוא אלינו בפעם הראשונה לר"ה לבית החדש אליו עברנו בשכונה חדשה. בגלל שאנו חדשים כאן בשכונה והמתפללים לא מכירים כ"כ את אחי, ובגלל שהתפילות מתקיימות במתכונת אחרת ובחוץ, הדבר כנראה גורם לאי נוחות מאוד גדולה לאבי שיצטרך להיות יחד עם אחי במהלך כל התפילות בחוץ. לכן עלתה האפשרות שאלך יחד עם אחי לדוד שלי הרווק לכל החג (וכך בנוסף גם דוד שלי לא יהיה כל החג לבד). האם זה בסדר מבחינת ייחוד? תודה רבה
תשובה
שלום. אם אחיך במצב שהוא מבין קצת, כמו ילד קטן, בן 4 או 5, אין ייחוד, ואת יכולה לשהות אצל הדוד. אשרייך שאת נכונה לסייע להורים! שנה טובה!