• תורה, מחשבה ומוסר
  • יסודות האמונה

אבל בישעיהו כתוב כנראה אחרת

הרב חיים שרייבר

י"ב תשרי תשפ"א
שאלה
"כן יהיה דברי אשר יצא מפי לא ישוב אלי ריקם כי אם עשה את אשר חפצתי והצליח אשר שלחתיו"- מכאן לומדים שלאדם אין בחירה במצוות ועבירות, והאדם עושה אך ורק מה שהשם מחליט, והבחירה היא אך ורק להתפלל. (מדרכו של הרב אשר פריינד). אם כן, איך דבריך מסתדרים?
תשובה
שלום פירוש הפסוק על פי פרשני התנ"ך (רש"י רד"ר מצודות ועוד) הוא שנבואה של הקב"ה שנאמרת לנביאיו אכן תתקיים ולא ניתן לשנותה, לכן כדאי לכם (עם ישראל) לשמור את התורה והמצוות ובכך תזכו לכל הטוב שאמרתי לנביאי. יום טוב