• שבת ומועדים
  • ארבעת המינים

בירכתי על אתרוג כשהעוקץ כלפי מעלה

הרב יואב חנניה אוקנין

ט"ז תשרי תשפ"א
שאלה
בס"ד שלום רב לכבוד הרב, היום בירכתי על האתרוג כשהעוקץ שלו היה מופנה כלפי מעלה ואחר כך שחכתי להפוך אותו. מה דיני(היום זה גם היום הראשון אז האם צריך לחזור ולברך שהחיינו)?
תשובה
מרן שולחן ערוך אורח חיים הלכות לולב סימן תרנא סעיף ה' כותב "יברך על נטילת לולב, ושהחיינו, קודם שיטול האתרוג, כדי שיברך עובר לעשייתו; או יהפוך האתרוג עד שיברך , לפי מרן עולה שאת ברכת שהחיינו מברכים לפני נטילת האתרוג כך שאין משמעות לנטילת האתרוג עם העוקץ למעלה. לסיכום : אין צורך לברך ברכת שהחיינו פעם נוספת.