שאלה
אנחנו רגילים לקלף הרבה שום ולהניחו בצנצנת סגורה במקרר. האם זה לא טוב? האם אסור להשאיר שום קלוף?
תשובה
יש אומרים שאסור לאכול ביצה שום או בצל קלופים שעבר עליהם לילה גם אם היו סגורים בצנצנת וכדומה. הטעם המובא בגמרא הוא משום רוח רעה השורה עליהם.
לעומתם פוסקים רבים סוברים שאין לחוש לזה כלל שהרי איסור זה לא מובא ברמב"ם ובשו"ע אע"פ שהוא מוזכר בגמרא.
בכל אופן גם החוששים לכך סוברים, שאם השאירו מעט מהקליפה או שמערבבים איתם מאכל אחר, אפילו מעט מלח או תבלינים, מותר להשאירם כשהם קלופים.
למעשה, אם אתה רוצה לחשוש לדעות האוסרים, תערב בצנצנת עם השום מעט מלח וכך תוכל להמשיך במנהגך לקלפו ולשומרו בצנצנת. (להרחבה ראו פניני הלכה כשרות פרק לו סעיף ז).