• שאלות כלליות

האם לא הייתה בעיית צניעות במחוללות בכרמים?

הרב אלישיב קפקה

כ טבת תשפ"א
שאלה
שלום, רציתי לשאול לגבי המשנה האחרונה במסכת תענית איך יכול להיות שמותר לבחורים להסתכל על אישה כשהיא רוקדת, אע"פ שזה למטרת נישואין? בתודה מראש! אשמח למקורות
תשובה
בס"ד שלום רב, מבארים רבותינו שכיון שהיו מעשיהם לשם שמים הותר. ובאותם דורות כשרים היו. מהרש"ל פ"ק דגיטין סימן יח. שו"ת בנימין זאב סימן שה - וכל מי שאין לו אשה נפנה שם היינו לראות ולהסתכל שאמרו חז"ל אסור לאדם לקדש אשה עד שיראנה ותהיה הגונה בעיניו כדאיתא פרק האיש מקדש. מקור חיים ח"ד עמוד 208(אולי יש מהדורות חדשות ועימוד שונה). ספר התודעה על ט"ו באב. (המקורות מתוך מאמר של הרב אבינר בגליון המעין יח) בהצלחה